GE Healthcare

GE Healthcare

Menu
Close

Sorry, your search for: did not find any results

Hakuehdotus: Tarkista, että hakusana on kirjoitettu oikein Kokeile toista hakusanaa Kokeile yleisempää hakusanaa

GE Healthcaren monitorit mukana Roihu-partioleirillä

Roihu-suurleiri, Suomen toiseksi suurin yleisötapahtuma kesällä 2016, järjestettiin Evon metsissä 20.-28. heinäkuuta. Kuuden vuoden välein järjestettävälle leirille osallistui 17 000 partiolaista 45 eri maasta. Tapahtuma on suunnattu pääosin nuorille, mutta tänä vuonna osallistujia oli muutaman viikon ikäisistä 80-90-vuotiaisiin. 

Suuret yleisötapahtumat vaativat luonnollisesti suunnitelmallisen ensiapuvalmiuden. Roihun leirisairaalassa käytettiin GE Healthcaren monitoreja. Meidän monitoreja on käytetty aiempinakin vuosina useilla suurleireillä, esimerkiksi Tervas-leirillä 1990, Tarus-leirillä 2004 ja Kilke-leirillä vuonna 2010.

GE Healthcaren perioperatiivisen ja tehostetun hoidon tuotteiden aluemyyntipäällikkö Pekka Rantio haastatteli sairaanhoitaja Esa Vastamaata, joka osallistui jo kolmatta kertaa vastuutehtävissä Roihu-leirille. Porista kotoisin oleva Vastamaa innostui partiosta jo pikkupoikana, kun ystävä houkutteli hänet mukaan partion toimintaan. Tämän vuoden suurleirillä Vastamaa toimi kahden leirisairaalan lääkintävastaavana. 

Vastamaan mukaan kenttäpisteillä on useita kymmeniä vierailijoita päivittäin. Ruhjeet ja vuotavat haavat ovat leirin yleisimpiä lieviä tapaturmia. ”Kuumat päivät, maasto-olosuhteet, askartelut ja veistelyt aiheuttavat useimmiten tapaturmia”, kertoo Vastamaa.

Roihu-leirin ensiavun suunnittelu aloitetaan ajoissa - jopa puolitoista vuotta ennen tapahtumaa. Leiri työllisti ensiavussa noin 180 henkilöä mukaan lukien lääkärit, hoitajat, avustavat henkilöt, talonmiehet ja keittiöhenkilökunnan. Leirisairaala työllisti usean eri erikoisalan lääkäreitä. ”Paikalliset ensiaputoimijat ovat lähteneet mukaan hyvin”, kiittää Vastamaa.

Roihun leirisairaala koostui vuodeosastosta, labrapalvelusta ja ensihoitopisteestä. Labrapalvelu mahdollisti näytteenotot, kuten pienen verenkuvan oton ja pikatestit. Lisäksi leirillä oli hammaslääkärin vastaanotto. Ensihoitopisteellä hoidettiin potilaita tarpeen mukaan. GE:n monitoreja käytettiin kyseisellä pisteellä. Pisteellä oli paikalla yöaikanakin useita päivystäviä hoitajia ja hälytysapu oli saatavilla aina tarvittaessa.

GE Healthcarelle on kunnia-asia, että monitorimme olivat mukana varmistamassa, että Roihu-suurleirin osallistujat saivat parasta mahdollista hoitoa.