GE Healthcare

GE Healthcare

Menu
Close

Sorry, your search for: did not find any results

Hakuehdotus: Tarkista, että hakusana on kirjoitettu oikein Kokeile toista hakusanaa Kokeile yleisempää hakusanaa

GE Healthcare lahjoittaa anestesiakoneita oppilaitoksille

Tiedote 8.3.2018

GE Healthcare lahjoittaa Aalto-yliopistolle ja ammattikorkeakoulu Arcadalle S/5 Aespire -anestesiatyöasemat. Lahjoituksen tarkoitus on antaa opiskelijoille mahdollisuus perehtyä sairaaloissa käytettäviin terveysteknologian laitteisiin osana opintojaan.

Professori Ari Koskelainen Aalto-yliopiston neurotieteen- ja lääketieteellisen teknologian laitokselta korostaa lahjoituksen merkitystä Aalto-yliopistolle:

- Terveys- ja hyvinvointiteknologia on yksi Aalto-yliopiston opetuksen ja tutkimuksen strategisista painopistealueista. GE Healthcaren aiemmin meille lahjoittamilla potilasmonitoreilla sekä tällä anestesiatyöasemalla on suuri merkitys erityisesti lääketieteellisen teknologian toiminnallisuuden opettamisessa. Ne myös konkretisoivat turvallisuuskriittisten tuotteiden suunnittelua ja tuotekehitysprojektien hallittua läpivientiä.

- Arcadassa on pitkä kokemus simulaatio-opetuksen käytöstä terveydenhuollon henkilöstön koulutuksessa. GE:n lahjoittamat laitteet tulevat käyttöön simulaatiotiloihimme, joissa niitä käytetään muun muassa ensihoitajien, kätilöiden, terveydenhoitajien ja sairaanhoitaja-opiskelijoiden koulutuksessa. Lahjoituksen ansiosta voimme paremmin opettaa anestesiahoitajalle tärkeitä kliinisiä taitoja, lehtori Patrik Nyström Arcadasta kertoo.

Lahjoitus hyödyttää myös GE Healthcarea.

- Palkkaamme mielellämme tuotekehitykseemme opiskelijoita, joilla on jo valmistumisvaiheessa ymmärrystä ihmisen fysiologiasta ja kliinisistä parametreistä ja jotka osaavat lisäksi käyttää potilasmonitoria ja anestesiakonetta. Tällaiset työntekijät pääsevät tuottavaan työhön huomattavasti muita nopeammin, Engineering Manager Niko Nuotio GE:ltä sanoo.

- Terveysteknologia on Suomen suurin korkean teknologian vientiala ja toimiala kasvaa voimakkaasti. Haluamme tukea alan opetusta sekä varmistaa sen jatkumisen Suomessa sekä antaa opiskelijoille mahdollisuuden tutustua nykyaikaisiin leikkaussalilaitteisiin sekä saada niiden käytöstä kokemusta. Potilasmonitorit ovat kehittyneet huimasti viimeisten 20 vuoden aikana eli on hyvä, että opetuksessa käytössä olevat laitteet ovat moderneja, Nuotio toteaa.

Anestesiatyöasema muodostuu anestesiakoneesta, potilasvalvontamonitorista sekä monitorin kanssa keskustelevasta tietojärjestelmästä. Anestesiakone huolehtii nukutuksen aikana potilaan hengityksestä sekä hapen ja nukutuslääkkeiden annostelusta. Laitteeseen liitettävä potilasvalvontamonitori puolestaan mittaa potilaan verenpainetta, pulssia, anestesian syvyyttä ja kymmeniä muita kliinisiä parametreja sekä keskustelee tietojärjestelmien kanssa ja välittää hälytystietoja tietoverkossa hoitohenkilökunnan tarpeisiin. Nyt lahjoitettavissa S/5 Aespire -anestesiakoneessa ja CARESCAPE B450 -potilasvalvontamonitorissa on molemmissa mukana suomalaista insinööriosaamista.

- GE Healthcare on lahjoittanut laitteita terveysteknologian ja terveydenhuoltoalan ammattilaisisia kouluttaville oppilaitoksille myös aiemmin. Tarkoituksemme on jatkaa lahjoituksia ja näin tukea alan opiskelijoiden käytännön oppimista jatkossakin, Niko Nuotio sanoo.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
  
Taija Reijonen, viestintäpäällikkö, GE, p. 050 367 58 63, taija.reijonen@ge.com

Terhi Kajaste, yrityssuhdevastaava, Aalto-yliopisto, 050 327 52 99, terhi.kajaste@aalto.fi

Patrik Nyström, lehtori, Arcada, 050 322 36 30, patrik.nystrom@arcada.fi 


GE Healthcare tarjoaa lääketieteellisiä teknologioita ja palveluita, jotka muovaavat potilashuollon uutta aikakautta. Autamme kliinikoita kaikkialla maailmassa kehittämään uusia tapoja lisätä potilaiden elinikää ja elämänlaatua – lääketieteellisestä kuvantamisesta ja informaatioteknologiasta diagnostiikkaan ja lääkkeiden kehittämiseen. Toimipaikkamme Helsingin Vallilassa on yksi GE:n johtavista potilasmonitoroinnin tuotekehityksen ja markkinoinnin keskuksista. Meillä suunnitellaan ja kehitetään myös anestesian antoon liittyviä ratkaisuja ja terveydenhuollon tietojärjestelmiä.

Aalto-yliopisto. Kohti parempaa maailmaa. Aalto-yliopisto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Tunnistamme ja ratkaisemme yhteiskunnan suuria haasteita ja rakennamme innovatiivista tulevaisuutta. Yliopistossa on kuusi korkeakoulua, 11 000 opiskelijaa ja 400 professoria. Kampuksemme sijaitsevat Espoossa ja Helsingissä.

Arcada on Helsingissä sijaitseva moderni korkeakoulu. Tarjoamme korkeatasoista opetusta ja jatkokoulutusta ruotsiksi ja englanniksi 2 700 opiskelijallemme. Uskomme läheiseen yhteistyöhön työelämän kanssa, teemme yhteistyötä noin yhdeksänkymmenen korkeakoulun ja yliopiston kanssa ympäri maailman sekä harjoitamme yhteiskunnallisesti merkittävää ja hyödyllistä tutkimustoimintaa. Siksi Arcadassa suoritettu liiketalouden, media-alan, tekniikan, urheilun tai sosiaali- ja terveysalan tutkinto on haluttu ja sillä on merkitystä työnantajille.