GE Healthcare

GE Healthcare

Menu
Close

Sorry, your search for: did not find any results

Hakuehdotus: Tarkista, että hakusana on kirjoitettu oikein Kokeile toista hakusanaa Kokeile yleisempää hakusanaa

GE Healthcare lahjoittaa Helsingin yliopistolle potilasmonitoreita

GE Healthcaren monitorilahjoitus Helsingin yliopistolleTiedote 19.12.2018


GE Healthcare lahjoittaa Helsingin yliopiston lääketieteelliselle tiedekunnalle kolme potilasvalvontamonitoria. Lahjoituksen tarkoitus on antaa lääketieteen opiskelijoille mahdollisuus perehtyä sairaaloissa käytettäviin terveysteknologian laitteisiin.


- Monitoreita hyödynnetään Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan Taitopajan simulaatio-opetuksessa. Simulaatioharjoituksissa tulevia lääkäreitä koulutetaan kohtaamaan käytännönläheisesti erilaisia lääketieteellisiä tilanteita, Taitopajan koordinaattori Maarit Raukola ja opintoasiainkoordinaattori Minna-Maria Mattila kertovat.

- Simulaatio-opetuksen kautta opiskelijat saavat sekä itsevarmuutta käytännön toimintaan että kokemusta siitä, millaista on toimia esimerkiksi päivystysyksikön kaltaisissa tiloissa, kliininen opettaja, Taitopajan esimies dosentti Otto Helve sanoo.


-  Haluamme antaa anestesiaan ja tehohoitoon erikoistuville lääkäriopiskelijoille mahdollisuuden tutustua nykyaikaisiin leikkaussaleissa ja tehohoidossa käytettäviin laitteisiin ja saada niiden käytöstä käytännön kokemusta. Potilasmonitorit ovat kehittyneet huimasti viimeisten 20 vuoden aikana eli on hyvä, että opetuskäytössä olevat laitteet ovat moderneja, tuotekehityspäällikkö Niko Nuotio GE Healthcarelta toteaa.


Potilasmonitorit ovat monimutkaisia kliinisiä tuotteita, jotka tekevät paljon muutakin kuin näyttävät tietoa potilaan tilasta. Sen lisäksi, että ne mittaavat yli 50 kliinistä parametria verenpaineesta ja pulssista anestesian syvyyteen ja leikkauksen aiheuttamiin kipureaktioihin, monitorit muun muassa keskustelevat tietojärjestelmien kanssa ja välittävät hälytystietoja tietoverkossa hoitohenkilökunnan tarpeisiin. Nyt lahjoitettavissa CARESCAPE B650 -potilasvalvontamonitoreissa on mukana suomalaista insinööriosaamista.


- GE Healthcare on lahjoittanut laitteita terveysteknologian ja terveydenhoitoalan ammattilaisia kouluttaville oppilaitoksille myös aiemmin. Tarkoituksemme on jatkaa lahjoituksia ja näin tukea opiskelijoiden käytännön oppimista, Nuotio sanoo.Lisätiedot:

Taija Reijonen, GE Healthcare, p. 050 367 58 63, taija.reijonen@ge.com


GE Healthcare tarjoaa lääketieteellisiä teknologioita ja palveluita, jotka muovaavat potilashuollon uutta aikakautta. Autamme kliinikoita kaikkialla maailmassa kehittämään uusia tapoja lisätä potilaiden elinikää ja elämänlaatua – lääketieteellisestä kuvantamisesta ja informaatioteknologiasta diagnostiikkaan ja lääkkeiden kehittämiseen. Toimipaikkamme Helsingin Vallilassa on yksi GE:n johtavista potilasmonitoroinnin tuotekehityksen ja markkinoinnin keskuksista. Meillä suunnitellaan ja kehitetään myös anestesian antoon liittyviä ratkaisuja ja terveydenhuollon tietojärjestelmiä.