GE Healthcare

GE Healthcare

Menu
Close

Sorry, your search for: did not find any results

Hakuehdotus: Tarkista, että hakusana on kirjoitettu oikein Kokeile toista hakusanaa Kokeile yleisempää hakusanaa

GE Healthcare tukee terveys- ja hyvinvointiteknologian opiskelua laitelahjoituksella

Haluamme tukea alan opetusta ja antaa opiskelijoille mahdollisuuden tutustua nykyaikaisiin leikkaussalilaitteisiin ja saada niiden käytöstä kokemusta.

GE Healthcare Finland Oy on lahjoittanut Metropolia Ammattikorkeakoululle anestesiatyöaseman.  Lahjoituksen tarkoitus on antaa terveys- ja hyvinvointiteknologian opiskelijoille mahdollisuus perehtyä sairaaloissa käytettäviin terveysteknologian laitteisiin osana opintojaan. Laitteisiin perehtyminen tekee opiskelusta käytännönläheisempää ja tukee alan osaajien työllistymistä.

Laitteet luovutettiin Metropolian uudella Myllypuron kampuksella 16.1.2020 klo 15.

- Opiskelijamme opiskelevat simulaatiokeskuksessamme autenttisissa hoitoympäristöissä, joissa laitteiden käyttöä voi harjoitella ja kokeilla turvallisesti. Aidot laitteet mahdollistavat tehokkaan oppimisen opettajiemme ohjauksessa, ja parhaimmillaan ne tukevat opiskelijoidemme käytännön osaamisen vahvaa kehittymistä jo ennen työelämäharjoitteluita, osaamisaluepäällikkö Päivi Haarala Metropoliasta sanoo.

- Terveysteknologia on yksi nopeimmin kasvavista korkean teknologian vientialoista Suomessa. Haluamme tukea alan opetusta ja antaa opiskelijoille mahdollisuuden tutustua nykyaikaisiin leikkaussalilaitteisiin ja saada niiden käytöstä kokemusta. Potilasmonitorointiin ja anestesian antoon liittyvä teknologia kehittyy jatkuvasti, ja potilaan ohella kaiken keskiössä on nykyaikaiset sairaalalaitteet hallitseva ammattilainen. Näitä ammattilaisia tarvitsevat sekä terveydenhuolto että alan liiketoiminta, GE Healthcaren Suomen-toimitusjohtaja Erno Muuranto toteaa.

Anestesiatyöasema muodostuu anestesiakoneesta, potilasvalvontamonitorista sekä monitorin kanssa keskustelevasta tietojärjestelmästä. Anestesiakone huolehtii nukutuksen aikana potilaan hengityksestä sekä hapen ja nukutuslääkkeiden annostelusta. Laitteeseen liitettävä potilasvalvontamonitori puolestaan mittaa potilaan verenpainetta, pulssia, anestesian syvyyttä ja kymmeniä muita kliinisiä parametreja sekä keskustelee tietojärjestelmien kanssa ja välittää hälytystietoja tietoverkossa hoitohenkilökunnan tarpeisiin.

Nyt lahjoitettavissa S/5 Aespire -anestesiakoneessa ja CARESCAPE B650 -potilasvalvontamonitorissa on molemmissa mukana suomalaista insinööriosaamista.

Lisätiedot:

Taija Reijonen, GE Healthcare, p. 050 367 58 63, taija.reijonen@ge.com

Päivi Haarala, Metropolia Ammattikorkeakoulu, p. 040 334 0923, paivi.haarala@metropolia.fi