Ilmasto ja hiilidioksidi

MISSIOMME

Ilmastotoimet ovat olennainen osa missiotamme parantaa potilaiden, terveydenhuollon tarjoajien ja tutkijoiden tuloksia kaikkialla maailmassa, ja meidän vastuullamme on tehostaa toimiamme päästöjemme vähentämiseksi edelleen.
Climate & carbon

HIILIDIOKSIDI

50 %

Asetamme tavoitteeksi vähentää operatiivisia päästöjä 50 %:lla vuoteen 2030 mennessä*

0

Olemme sitoutuneet saavuttamaan nettonollapäästöt vuoteen 2050 mennessä

7 %

Vähensimme kasvihuonekaasupäästöjä 7 %:lla vuonna 2021

 
OHJELMAT

Tiemme nettonollaan

Uskomme, että jokainen tonni on tärkeä, ja tavoitteidemme saavuttamiseksi olemme keskittäneet toimintastrategiamme kolmen periaatteen ympärille.
HIILIDIOKSIDIPÄÄSTÖJEN VÄHENTÄMINEN

Kasvihuonekaasupäästöjen leikkaaminen laitoksissamme

Vuonna 2022 jatkoimme 8 viikon energianvähennystyöpajojen toteuttamista 40 suurimmassa toimipaikassamme. Työpajojen tarkoituksena on kehittää hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen tähtääviä toimintasuunnitelmia ja vauhdittaa tavoitteemme saavuttamiseksi tarvittavia vähennyksiä. Suuremmat toimipaikkamme kehittävät ja raportoivat hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen tähtääviä toimintasuunnitelmiaan osana vuotuista hallintoprosessia, ja ensisijaisena tavoitteenamme on toteuttaa näissä suunnitelmissa nimetyt suunnitellut vähennyshankkeet. Meillä on yhtiön sisäinen rahasto hiilidioksidipäästöjen vähennyshankkeiden tukemiseen, ja vuosina 2021/2022 tällä mekanismilla rahoitettiin hankkeita, joiden arvioimme vähentävän kasvihuonekaasupäästöjämme yli 15 000 tonnia. Tämä rahasto jatkaa vähentämishankkeiden rahoittamista, ja vaikutukset alkavat näkyä. Odotamme lisää hiilidioksidipäästöjen vähennyksiä vuonna 2023, kun uusia hankkeita saadaan päätökseen.
AJONEUVOKALUSTOMME

Ajoneuvokalustomme päästöjen vähentäminen

Meillä on maailmanlaajuinen yli 10 000 ajoneuvon kalusto. Suurinta osaa näistä käyttävät huoltoinsinöörimme, jotka kuljettavat sairaalalaitteiden asennukseen ja huoltoon tarvittavia työkaluja ja osia. Vuonna 2021 aloitimme Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa siirtymisen perinteisistä ajoneuvoista sähkö- ja hybridiautoihin. Selvitämme myös muita tehostamisvaihtoehtoja, kuten laitteiden etähuoltoa, vähentääksemme ajoneuvokalustomme ympäristöjalanjälkeä. Vuonna 2022 olemme jatkaneet ajoneuvojen käytön optimointia ja laajentaneet siirtymistä sähköajoneuvoihin aina, kun sopivien ajoneuvojen saatavuus ja latausinfrastruktuuri tekevät siitä varteenotettavan vaihtoehdon. Olemme vähentäneet ajoneuvokalustomme kasvihuonekaasupäästöjä noin 12 % vuoden 2019 lähtötasoon verrattuna.
 

*vuoden 2019 lähtötasoon verrattuna